01/12/2020

Referenties

Marianne als ondernemer

Ton van Pelt, trainer, coach, sytemisch ritueel begeleider
Marianne combineert moed, (zelf)reflectie, oprechte interesse met doorzettingsvermogen en integer handelen. Als een van de weinige ondernemers durfde ze het aan om een sabbatical te nemen op het toppunt van succes. Omdat ze voorzag dat het oude ondernemen niet meer werkt in de nieuwe tijd. Da's pas risico durven nemen!

Toezichthouder

Frank Burggraaff, hoofd IT en uitvoerend CIO
Ik heb bijna drie jaar met Marianne in de Raad van Toezicht van het Koninklijk Epilepsiefonds gewerkt. Daarvan twee jaar samen in de audit commissie.
Marianne heeft een scherpe analyse die snel tot de kern kan komen. Ze laat zien creatief, mensgericht en doortastend te zijn, bedrijfseconomische aspecten snel te doorzien en goed oog te hebben voor kansen en risico’s. Ze heeft bovengemiddeld zicht op de belevingswerelden en belangen van de stakeholders en stuurt op de impact.
Het was prettig werken met Marianne. Ze toont een warme betrokkenheid en de – bij de rol behorende - distantie.

Mentorschap

Liesbeth Tillemans, business consultant
I know Marianne for over 5 years now. Our meeting was serendipitous and quickly grew into a mentor/friend relationship. With Marianne, I can have a laugh as a friend, but she is also a mentor to me. She is easy to talk to and adapts her communication to the person she is speaking with. Moreover, with her vast experience as an entrepreneur, traveler, and understanding of the systematic behavior of individuals and groups, she is able to listen and make good observations. Therefore, she is a great help as a mentor for people of all walks of life and provides reflection and guidance for actional insights.

Jurgen Scholten, serie-ondernemer
In gesprek met Marianne, over een potentiële startup die ik bedacht, word ik steeds weer blij. Ze luistert met open oor en hoofd naar mijn verhaal. Oordeelt niet; heeft geen mening. En pas in na mijn monoloog, wanneer ik helemaal uitgesproken ben, gaan we in gesprek. Dan komen er “vragen, vragen, vragen” zodat ze zichzelf een beeld kan vormen. Je hoort haar dan denken en in-hummen. Daarna gaat haar meedenk-proces aan het werk en is er een onafhankelijke gesprekspartner die kritisch meedenkt. En daar heb ik veel aan.

Sylvia Heistek, ondernemer
Sinds december 2019  werk ik met Marianne Driessen als mijn mentor. Omdat ik mijn bedrijf vanuit aandacht en betekenis vorm wil blijven geven. Ik ben blij dat ik haar in mijn nabijheid heb. Wat wij tot nu toe hebben gedaan en telefonisch hebben besproken geeft mij de moed om - juist nu - vanuit focus te blijven creëren. Dat voelt heel goed in zo'n onzekere tijd als nu met het coronavirus.

Ingrid Aarsman, raadsvrouw, gecertificeerd quaner en interim-manager
Als ik het in mijn ondernemerschap echt niet zie dan weet ik dat ik Marianne te bellen heb. Ik voel mij vertrouwd om neer te leggen wat er speelt door haar rust, openheid en integriteit. Zij ‘pakt uit’ wat ik op tafel leg: ze weet de tot dan toe verborgen waarde in zo ongeveer elke situatie of ieder mens te benoemen. Iedere keer ervaar ik dat op een andere manier naar een situatie kan kijken. Hierdoor weet ik weer wat mij te doen staat.

Erik Jacobs, interim manager en projectleider
In een aantal gesprekken heeft Marianne me verder gebracht om focus aan te brengen in waar ik naartoe wil als professional en hoe dit doel te bereiken. In de gesprekken heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen drijfveren, competenties en aandachtspunten. Ze heeft me geholpen om mijn eigen verhaal krachtiger onder woorden te brengen en mezelf als autoriteit te positioneren. Dit heeft ook meteen tot resultaat geleid, met het binnenslepen van precies het soort functie waar ik mij op wil toeleggen. Daarbij kan ze uit veel verschillende vaten tappen om je verder te helpen. Afhankelijk van je behoefte schakelt ze moeiteloos tussen verschillende coachingstijlen en -methodes. Daarbij weet ze een prettige huiskamersfeer te creëren waarbinnen je ontspannen met vertrouwen tot een nieuw besef komt.